вторник, 21 мая 2019 г.

Подорож до Асканії-Нова

 
11 травня ми здійснили цікаву екскурсійну
 поїздку до біосферного заповідника 
«Асканія-Нова».
  Цілинний степ „Асканія-Нова” – єдина в Європі ділянка типчаково-ковилового степу, якого ніколи не торкався плуг, – має велику наукову, культурно-пізнавальну та практичну цінність…
Серед заповідних об’єктів України біосферний заповідник «Асканія-Нова» посідає особливе місце, адже історія заповідника  нараховує більше  120 років. Так, багатий землевласник Фрідріх Фальц-Фейн у 1898 році у своєму родовому маєтку за власною ініціативою першим у світі вилучив з господарського використання ділянку своїх угідь, яка стала територією теперішнього найбільшого в Європі (11054 га) заповідного типчаково-ковилового степу.
    Спочатку наша велика група відправилася на екскурсію до Ботанічного саду. На його території росте більше 500 видів дерев і чагарників, зібраних з усіх кліматичних зон планети: колонновідний і пірамідальний дуби, кримська сосна, гостролистий клен, біла акація, ялівець, в'яз, плакучі верби і інші. Окрасою парку є також рукотворні ставки і озера, де мешкає і гніздиться велика кількість пернатих і птахів. Ми насолоджувалися весняною свіжістю повітря, різноманітними кольорами Ботанічного парку. Також ми вшанували пам'ять п'ятнадцяти радянських десантників, які були розстріляні фашистами на території парку в роки Великої Вітчизняної війни.
     Потім екскурсія перейшла до зоопарку. На території зоопарку ми побачили велику кількість птахів і тварин. Особливо зачарували нас павичі, які вільно прогулюються по зоопарку.
     За кілька годин екскурсії ми пройшли п'ять кілометрів і дуже втомилися. Але це була приємна втома. Ми багато побачили і багато дізналися.
   Екскурсія до заповідника Асканія-Нова  не залишила нас  байдужими, тому що  ми  особисто побачили рідкісних тварин, відчули велич неораних степів, змішання ароматів густих трав і квітів.
Асканія – Нова – це те місто, куди хочеться повертатися. Можливо, так і станеться з нами в майбутньому.


Комментариев нет:

Отправить комментарий